sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Angorajakku...

vihdoin valmis :)
Jakun alkuperäinen ohje Lace Peplum Card löytyy täältä, mutta kuten kuvista selviää, muutin omaani lähes kaiken. Kaula-aukosta tein avaramman, hihoista täyspitkät ja malliltaan melko tyköistuvan. Alle pieni pusero, niin konservatiivinen twinset olisi valmis :) Jakkua tulen kuitenkin käyttämään enemmän noin arkisen paidan kanssa kuin helmien ja/tai silkkipuseroiden, vaikka oma viehätys 50-60-luvun twinseteissä onkin. 

Jakku neulottiin ylhäältä alas, mikä oli minulle uutta ja vasta kolmanteen aloitukseen osasin luoda sopivan määrän silmukoita. Hihat onnistuivat ensimmäisellä kerralla, mutta helman pituutta muutin pari kertaa ja napituslistan neulon yleensäkin vähintää pari kertaa :) 

Lanka Catherine Earnshaw Angora 90 DK on mielettömän ihanaa: unelman kevyttä ja lämmintä. Valmis jakku 8 helminapeilla painaa vain n. 150 g.  Langan sävy on mielestäni petrol, mutta sellaista sävyä ei löydy värikartasta, joten todenn. se on sitten tuo Teal  (numero on kuitenkin 811). 

Jakku oli puikoilla kohtuuttoman pitkään (yli kuukauden päivät), vaikka alkuperäisenä ajatuksena oli vain saada langasta nopeasti jotakin valmista.  Kun aloituksen olin neulonut useampaan kertaan, niin päätin tehdä lopustakin mahd. hyvän. Parasta jakussa on kuitenkin itse lanka, jota täytyy joskus saada lisää, joko hakemalla paikan päältä Alexandra Palacesta tai tilaamalla netistä. 

Lisäys 14.2.: Yritin eilen ottaa parempia kuvia pelkästä jakusta, mutta kyllä se vaan on niin, että valmistuneet neuleet on kivempi esitellä käyttäjän päällä (vaikka pää painuksissa) kuin muodottomana henkarilla roikkuen. Neuleet kun eivät ole yksittäisiä vaatekappaleita vaan osa kokonaisuutta esim. tämä jakku näyttää raikkaalta musta-valkoisen kanssa. Mallinuken hankintaa olen monta kertaa miettinyt, mutta kun neuleita kuitenkin valmistuu harvakseltaan, niin yritetään vielä pärjätä näin. Loppuun kuitenkin yksi henkarikuva.
Kuvasta selviää paremmin jakun sävy, joka onkin (!) vihertävämpi eikä petrooli, mitä lankaa luulin ostaneeni. Tykkään kyllä tästäkin väristä.