sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Välipäivä-neulomuksia

Taisi olla Tapaninpäivän ilta, kun aloittelin neulomaan koetilkkuja pojan huiviin. Langaksi valikoitui Novitan Alpaca (sävy nutria ) kaksinkertaisena, jota ostin Tampereen messuilta yhden satsin (4 kerää kympillä). Neulekuvioksi valikoitui taas korinpohjaneule erilaisten kokeilujen jälkeen, se vaan mun silmään näyttää kaikkein miehisemmältä.

Melko pian oli selvää, ettei langat (4 + 1 kerää) riitä 30 cm leveään ja n. 170 cm pitkään "tuubihuiviin" vaikka neuloin 6 puikoilla. Olen etsinyt lisää tuota lankaa lähikaupoista jo ennen Joulua ja jatkoin välipäivinä Vaasan suunnasta, mutta "ei oota" vaan oli tarjolla. Novitan nettikaupassa sitä onneksi näytti vielä olevan, joten perjantaina naputtelin tilauksen. Saa nähdä, miten kauan kestää, en ole koskaan aikaisemmin Novitalta mitään tilannut. 
Mukaan valmistuivat sentään nämä "neulakinnastekniikalla" virkatut aidot pässinpökkimä-lapaset :) Kuva on huono, mutta täältä löytyy ohje (vinkki Sipin blogista). Minä tosin ehdin virkata nuo lapaset oman muistin mukaan, tuota tekniikkaa harjoittelimme ensimmäisen kerran Annelin opastuksella Mustien kissojen yössä Lahdessa 3/12 ( terveisiä vaan kaikille siellä mukana olleille). Nämä kintaat valmistuvat nopeasti ja "istuvat" käteen paremmin kuin esim. tunisialaisella virkkauksella tehdyt lapaset. Ulkonäöstä se verran, että mun mielestä tuollainen aito villalanka sopii noihin lapasiin kaikkein parhaiten. Jatkan pienillä töillä, ne kun saa päivässä parissa valmiiksi ja nyt jos koskaan on tarvetta erilaisille lämpöisille asusteille.

torstai 27. joulukuuta 2012

Joulu 2012

Pieniä itsetehtyjä lahjoja käärin tänä vuonna kolmeen pakettiin: siskolle lapaset, anopille huovutetut tossut (viininpunaisesta Unni-langasta)  ja kummitytölle paksut lapaset (harmaata Novitan Crystal-lankaa + 100 % villaa).

Vain siskon lapaset muistin kuvata:
Näihin lapasiin koukkusin pätkän pitsineuletta, kovin tuli reikäistä, mutta nättiä :) En tosin tiedä, onko siskolla enää käytössä lapasten värinen villakangastakki. Lankana näissä on Kauhavan Kangas-aitan Unni-villalanka ja Silje-alpakka.

Myös itselle sain vihdoin tehtyä kunnolliset saapassukat. Lankana Novitan itseraidoittuva 7 veljestä lanka, viime vuoden sävy. Näissä perussukissa kokeilin uusia tapoja neuloa: varressa oikea silmukka kiertäen, ranskalainen kantapää ja kärjen nauhakavennuksen päättely neuloen silmukoimalla. Varresta tuli kivan napakka ja kantapää istuu riittävän hyvin, kärjen kavennustyyli vaatii vielä harjoittelua. Olen tähän asti neulonut sukkiin aina sädekavennuksen. Tosin kovin usein en sukkia neulo, mutta jospa tästä sais lisää innostusta ja taitoa, muutama hieno sukkalanka kun on tuolla varastossa odottamassa.

Uutta on myös joulukuusen alla oleva tähtimatto:
 
Taitava neuleystäväni sen minulle virkkasi. Hänelle maton virkkaaminen oli jo tuttua, minun olisi pitänyt tehdä se ensimmäinen kappale kaiken jouluhässäkän ohessa, joten tämä oli paras ratkaisu, Joulu kun pääsi taas tänäkin vuonna yllättämään :)  Pitää muistaa jo ensi kesänä aloittaa joulupallojen neulominen, vaikka oma viehätyksensä noissa perinnepalloissakin on :)
Usean vuoden jälkeen meillä on taas aito joulukuusi ja kyllä sitä on ihailtu.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Hyvää mieltä neulomalla

Äänestä kaunein villasukka...tai ei nyt sentään :) Nämä kaikki ovat ns. tavissukkia pienille jaloille (kokoa 30)

Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi
Lomapäivän aamu kului mukavasti aamutv:n ääressä sukkia lähetyskuntoon viimeistellen. Olen ihastunut Sukkalandian mennahuun 2/2-raitoihin, kiva kokeilla erilaisia väriyhdistelmiä. Keltaisissa seiskaveikkasukissa mukana meleerattua harmaata, sinisissä ja vihreissä mustavalkoista tweediä ja valkoraitaisessa toinen lanka on seiskaveikka Raitaa.Viimeinen sukka on vaaleanvihreää Nallea ja kirjavaa Sisua. Sukkien toivottiin olevan iloisen värisiä, joten kaikki tummat langat saivat jäädä odottamaan pääsyä aikuisten sukiksi.