sunnuntai 28. elokuuta 2011

"Sipulipussipusero"

Miehen kommentti uudesta ihanasta pitsijakustani :)


Lankana Novitan ecopuuvilla Cotton Luxus eli sama kuin edellisessä työssä. Suunnittelin jakun lankaan sopivaksi: sävy-malli ja olemassa oleva lankamäärä-malli (ostin kaikki jäljellä olevat 10 kerää).

 Aloitin työn miehustan ympyrästä, mikä jälkeen virkkasin etukappaleet Verkkovirkkaus sopi parhaiten antaen halkaistun pyörylän olla pääroolissa. Helmaosuuden virkkasin vyötäröltä alaspäin. Helman virkkasin vielä osuuden näyttävämpää pitsivirkkausta.

Hihat yritin ensin virkata poimimalla kädentiestä silmukat, mutta en saanut niistä istuvia. Lopulta koukkusin normaalisti alhaalta ylös, pyöriön kavennukset tein kaavapaperille piirrettyä malliviivaa luovasti seuraten.
Yksityiskohdat näkyy, kun klikkaat kuvaa suuremmaksi
Pääntien viimeistelin myös pariin kertaan. Virkkasin ensin viuhkoja eli kuviota, jota vielä on hihansuussa, mutta päätiellä viuhkat erottuivat liikaa. Valmiissa työssä pääntiellä on kierros kiinteitä silmukoita ja kierros pieniä ketjusilmukkakaaria.
Jakku oli koukulla pitkään ...kuukauden päivät ja kesken jättäminenkin kävi mielessä useamman kuin yhden kerran. Valmis työ on aina riemun paikka ja erityisesti silloin, matkan varrella on ollut ongelmia. Tästä jakusta tuli lopulta juuri sellainen kuin alkuperäinen haaveeni oli, joten pienimuotoiset fanfaarit tähän loppuun :)

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Ripaus romantiikkaa

Sain vihdoin pääteltyä boleron langanpäät menomatkalla asuntomessuille. Minulla on aina autossa ja julkisissa käsityö mukana, jos matkaa on vähän enemmän. Käytiin pitkästä aikaa messuilla, kun pääsi kurkistamaan myös merenrantavilloihin.

Illansuussa kotikulmilla ehdittiin vielä ottamaan muutama bolerokuva:


Tätä Angela "La Vonne" Bestin boleroa on tehty paljon. Minä otin ohjeen Debbie Stollerin Koukussa kirjasta.


Tein suuremman koon, että etukappaleet saa hyvin edestä kiinni joko yhdellä napilla tai nauhalla. Kirjan mallissa eteen jää suurempi väli, mutta se tuntui itselle kittanalta. Poikkesin mallista vielä siten, että virkkasin boleroon muotoilua eli kavensin vyötärön kohdassa. Sitä on jo niin tottunut tyköistuviin neuleisiin, että jos muotoilua ei ole, tuntuu neule heti isolta. 

Virkkasin Novitan Cotton Luxus (eco & organic) langasta 3,5 koukulla. Olen lopputulokseen tyytyväinen, tykkään kovasti tuosta haalean turkoosin sinisestä sävystä. Yhdessä messutalossa oli samansävyiset seinälaatat, hinta jotain 80 euroa neliö. Laittaisko vaikka yhteen seinään...Pientä pintaremonttia siis tulossa tulevan syksyn aikana, siis jos jaksetaan. Tai sitten ensi vuonna.