torstai 27. joulukuuta 2012

Joulu 2012

Pieniä itsetehtyjä lahjoja käärin tänä vuonna kolmeen pakettiin: siskolle lapaset, anopille huovutetut tossut (viininpunaisesta Unni-langasta)  ja kummitytölle paksut lapaset (harmaata Novitan Crystal-lankaa + 100 % villaa).

Vain siskon lapaset muistin kuvata:
Näihin lapasiin koukkusin pätkän pitsineuletta, kovin tuli reikäistä, mutta nättiä :) En tosin tiedä, onko siskolla enää käytössä lapasten värinen villakangastakki. Lankana näissä on Kauhavan Kangas-aitan Unni-villalanka ja Silje-alpakka.

Myös itselle sain vihdoin tehtyä kunnolliset saapassukat. Lankana Novitan itseraidoittuva 7 veljestä lanka, viime vuoden sävy. Näissä perussukissa kokeilin uusia tapoja neuloa: varressa oikea silmukka kiertäen, ranskalainen kantapää ja kärjen nauhakavennuksen päättely neuloen silmukoimalla. Varresta tuli kivan napakka ja kantapää istuu riittävän hyvin, kärjen kavennustyyli vaatii vielä harjoittelua. Olen tähän asti neulonut sukkiin aina sädekavennuksen. Tosin kovin usein en sukkia neulo, mutta jospa tästä sais lisää innostusta ja taitoa, muutama hieno sukkalanka kun on tuolla varastossa odottamassa.

Uutta on myös joulukuusen alla oleva tähtimatto:
 
Taitava neuleystäväni sen minulle virkkasi. Hänelle maton virkkaaminen oli jo tuttua, minun olisi pitänyt tehdä se ensimmäinen kappale kaiken jouluhässäkän ohessa, joten tämä oli paras ratkaisu, Joulu kun pääsi taas tänäkin vuonna yllättämään :)  Pitää muistaa jo ensi kesänä aloittaa joulupallojen neulominen, vaikka oma viehätyksensä noissa perinnepalloissakin on :)
Usean vuoden jälkeen meillä on taas aito joulukuusi ja kyllä sitä on ihailtu.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniita käsitöitä jälleen, etenkin nuo lapaset on ihanat!
Hyvää loppuvuotta!

seijap kirjoitti...

Ihanat lapaset. Niin tunnelmallisia kuvia.

Tarjuliini Äippä kirjoitti...

Kivoja lämmittäviä lahjoja olet neulonut. Tuo tähtimatto sopii hyvin tuon kuusen alle.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hepsi: kiitos, alunperin suunnittelin noihin vielä jotain kokokuviota, mutta postipoika ei odottanut :)
SeijaP: kiitos, valokuvaus kiinnostaa, mutta kaiken pohdinnan jälkeen olen päätynyt tähän, että kuvaan melko rennolla otteella ja tyydyn niihin. Muuten menis liikaa aikaa
Tarjuliini Äippä: matto on juuri oikean kokoinen ja näköinen siis ihan täydellinen meille ja tuon kuusen alle :)