torstai 3. tammikuuta 2013

"Joulumekko"

 ja paljettilangan uusi elämä:

Klikkaamalla kuvaa näkyy paremmin.
Purkasin sen pitsipontson ja neuloin langan pelkistetyksi tunikaksi. Helman silmukkamäärän ja kavennukset otin Dropsin Bomull-Lin tunikasta, yläosan neuloin omien mittojen mukaan eli kokeilin puolivalmiina mittanauhan kanssa, kuinka monta senttiä olan "henkseleitä" pitää vielä neuloa, että kädentiet ovat oikean kokoiset. Tunika on siis neulottu yhdestä kerästä ( 100g = n.420 m) Marks & Kattens Fame Trend Paljett -lankaa (tarkasti laskettu, taisi jäädä 50 cm pätkä).

Nyt kun linkitin lankaa tänne, niin huomasin, että siitä on saatavilla myös valkoinen sävy hopean värisillä paljeteilla. Kokkolassa olevan käsityöliike Katariinan verkkokaupasta löysin langalle myös kivan myssyn ja tuubin ohjeen. Vielä enemmän siis pitäisi täällä netissä notkua :) Ehdin nimittäin jo tilata valkoista Novitan Säde-lankaa ja siinä ei taida olla edes villaa.

Paljon olen tuota tunikaa käyttänyt,  niin paljon, että se on alkanut jo nukaantumaan sivuista. Ei siis mikään jokapäiväinen käyttövaate. 

8 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hieno tunika:) Ja hyvää alkanutta vuotta!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos, nyt enemmän mun näköinen :) Liian hieno ei saa olla.

Malli kirjoitti...

Kaunis on! Harmi, kun kaikki nukkaamtuu...
Hyvää Uutta Vuotta!

seijap kirjoitti...

Kaunis, kiva myös tuo myssyohje linkissä.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Malli: kiitos, taitaa kuitenkin tuo nukkaantuminen johtua langasta eikä käyttäjästä, mutta harmillista. Nuo pehmeät langat (kuten Puro) ovat vähän sama, kun ostaisi suurten halpaketjujen kausittain vaihtuvia vaatteita. Näkisit missä kunnossa mun Puro-villatakki on tällä hetkellä, mutta kiva aina jotain tehdä uutuuslangoista.
SeijaP: kiitos, suunnittelin neuloa seuraavaksi itselle jonkun päähineen, mallia vielä tuumaan.

Tanja kirjoitti...

Wau, onpa hieno!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Bilehilen unelmamekko :)

Anne-Mari kirjoitti...

Kiva tunika!

Blogissani on sinulle tunnustus.