maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ensimmäinen postaus

Haen täältä uutta innostusta blogin kirjoittamiseen. Toinen blogini Bambupuikot puutarhassa on Vuodatuksessa, salasanan takana. Olen innokas puutarha- ja käsityöharrastaja, täällä tulen kirjoittelemaan pääasiassa käsitöistä ja elämästä niiden ympärillä. Kotona tikkuamisen lisäksi harrastan ns. sosiaalista neulontaa neulekahvilassa ja Kauhavan Kangas-aitan käsityöklubissa.
Kaikkein mieluiten neulon tai virkkaan itselleni käyttövaatteita. Usein neule pitää saada mahdollisimman pian valmiiksi ja silloin valitsen helpohkon mallin, jonka joskus tosin voin neuloa useampaan kertaan, että lopputulos miellyttää. Komeron kätköihin en neuleita enää tee. Kalliita lankoja hankin, jos niille on suunnitelma. Tuhlaamisena pidän käyttämättömiä vaatteita ja tavaroita yleensäkin.  
Useampaan kertaan tehdystä työstä on esimerkkinä tämä kevään ensimäinen pitsijuttu:

Alkuperäinen malli on Modassa 3/2010 monivärisenä nuorelle tytölle tehtynä. Omaani aloitin ensin virkkaamaan Bommix Bamboo-langasta, mutta vaihdoin melko pian kevyempään Novitan Bambuun ja vaaleampaan sävyyn, jossa erilaiset virkkauskuviot näkyvät paremmin.

Klikkaa kuvaa: pitsikuviot erottuvat
Virkkaamisen edistyessä huomasin vaihtavani lähes kaikki mallikuviot toisenlaisiksi kuin mallissa, joten minun liivitunikaa ja Modan mallia yhdistää enää tuo poikittainen kolmiopitiskuvio. Helmaosuudenkin muutin sellaiseksi, joka levenee alaspäin (sopii paremmin aikuiselle vartalolle :) Haasteeksi muodostui liivin yläosan saaminen istuvaksi. Sen taisin virkata lopulta kolme kertaa, kun toisen kerran jälkeen liivi venyi päivän käytössä niin, että kaula-aukko siirtyi täysin väärää miehustan kohtaa korostamaan ;)
Lopputulokseen olen tyytyväinen ja paljon olen neuletta käyttänyt. Vaalea beige sopii kivasti sinisen, valkoisen ja mustan kanssa. Caprien kanssa tyyli on rennompi kuin kuvassa, jossa ruskea-beige yhdistelmä on itselleni jokapäiväinen tuttu ja turvalinen asuvalinta.

15 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis tunika! Onnistuneet muutokset tai oikeastaan onnistunut mallinnus! Itseasiassa juuri eilen katselin tuota mallia, et tuontyyppisen vois tehdä itselle...

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos. Erilaisia virkkausmalleja otin sieltä sun täältä. Laitoin vyötärön kohtaan pystysuoraa mallikuviota :)

Äipän touhut kirjoitti...

Huomenta, kiitos. nyt pääsin minäkin kommentoimaan. Mun piti jo edellisesssä neuletapaamisessa kommentoida tuota sinun tunikaa. Se kaunis ja kivannäköinen.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos Tarja. Kauhavalla on aina niin säpinää, että minultakin unohtuu moni asia, pitäis varmaan ruveta tekemään muistilista, kun osaa klubilaisista näkee seuraavan kerran vasta kuukauden päästä.

Marjut kirjoitti...

Komppaan edellisiä, tunikasi on todella kaunis.

Niin ja onnea uudelle blogille:)

Anonyymi kirjoitti...

todella kaunis tunika, nätti ja onnea uudelle blogillesi :D terkuin tallu

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos Marjut ja Tallu!
Kovasti vaan blogit ulkonäöltään muistuttavat toisiaan, taitaa joku harmaa vaihe meneillään :)

Susi kirjoitti...

Voi että miten kaunis, varmasti oli isotöinen ja olisi ollut sitä ilman muokkauksiakin. Aiotko jatkossa siis pitää kahta eri blogia?

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hei Susi, en vielä tiedä, mitä vanhan blogin kanssa teen. En osaa päättää :)

Anneli kirjoitti...

Moikka , pitkästä aikaa !
Kiva löytää sinut taas täältä :)
Oletpas tehnyt kauniin tunikan, juuri tuollainen , minunkin näköinen :))

Maija kirjoitti...

Kaunis tunika.
Jäin kaipailemaan, kun toinen blogi meni salasanan taakse. Mukavaa, että olet taas tavattavissa!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos Anneli ja Maija :)

Inka kirjoitti...

Ihastuttava tunika kerta kaikkiaan!

Minna kirjoitti...

Tosi kaunis on! Tykkään virkatuista pitsijutuista ja tein niitä paljon nuorempana. Nyt ei tuo virkkaus oikein enää onnistu niin hyvin kun sormet on tunnottomat, mutta kyllä vielä joku kerta teen jotain ihanaa pitsijuttua.

Ja onnea uudelle blogille :) Tiheämpiä päivityksiä odotellen ;D

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Inka ja Minna: kiitos :)