sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Pitsiliivi

Tämän kesän toinen pitsijuttu valmistui sitten melko pian liivitunikan jälkeen:

 Turkoosi virkattu liivi, malli jälleen Modasta, tällä kertaa lehdestä 3/2006 (malli 9). Liivi aloitettiin virkkaamalla ensin helmaan ruudut poikittain kahteen riviin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tykkäsin virkata paloja ja vielä yhdistää ne toisiinsa, kun helpon ruutumallin ja yhdistämisen oppi nopeasti ulkoa.

 Lankana Garnstudion Safran, 100% puuvilla, kulutus jäi hiukan alle 200g. Koukku oli muistaakseni 3. Malli on tyköistuva ja etukappaleiden väliin pitää jäädä tilaa. Kiinnitin liivin edestä lyhyellä nyörillä, mallissa nyöri pujotettiin koko liivin ympäri, mutta minusta näytti kivemmalta, kun liivin taakse ei tule poimutelmaa. 

 Liivin yläosassa tein omia säätöjä, joissa onnistuin lopulta hyvin. Kuvautin valkoisen asun kanssa ajatuksena liivin parempi esiintulo, mutta ehkä tummanruskea olisi ollut parempi tausta. Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi ja virkkauskuviot näkyviin.

Virkkausinnostus jatkuu edellen...nyt on koukulla pieni bolero.

9 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Nätti liivi ja väri on ihan paras:)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos Marjut. Luonnossa liivi on jotekin kivemman näköinen kuin kuvassa. Turkoosia käytetään varmaaan niin kauan, kunnes totaalinen kyllästyminen iskee :)

Susi kirjoitti...

Voi miten kauniita virkkauksia sulta syntyykään! Ehkä mullakin on kohta aikaa neuloa ja virkata ja kehrätä ja ja ja....kun loma alkaa, mutta vielä pitää jaksaa puristaa muutamia päiviä.

seijap kirjoitti...

Ihania virkkauksia, minullakin virkkaaminen kutkuttelee, mutta pitäsi saada ensin Helmi-tunika valmiiksi, muuten se jää vaiheeseen liian kauaksi aikaa.

Iloisia Juhannuksen päiviä sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

aivan ihana liivi ja hyvän värinenkin vielä :D terkuin tallu

Sipi kirjoitti...

Kiva, kesäinen liivi :)

Hauskaa Juhannusta!

Äipän touhut kirjoitti...

Kivannäköinen liivi. Hyvää Juhannusta !

Anneli kirjoitti...

Ihana liivi, todella kaunis !
Kiva, kiva... nyt sinäkin jäit "koukkuun" :))
Vai boleroa seuraavaksi !!!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Susi: niin, aika monta tuntia menee päivästä työssäkäyntiin eikä sitä sitten enää illalla ole parhaassa vireessäkään.
SeijaP ja Tallu: kiva, kun osasitte tänne vierailulle :)
Sipi ja Äippä: kiitos ja Sipi: lanka on niitä viime kesän tarjouslankoja Tapiolta. Sinä virkkasit omasi heti viime kesänä, minulla ei ollut vielä ideaa valmiina.
Anneli: kesä ja virkkaus kuuluvat yhteen :)