sunnuntai 27. marraskuuta 2011

"Suutarin lapsilla ei ole kenkiä"

Viesti: Eikö lapaset kerkee? (Vaasa  22.11.)
Vastaus: Sorry. Edullisia käsineitä saa kyllä joka paikasta.
Vastaus: Joo, no mul on kynsikkäät.

Viesti: Ei ole lapasia näkyny, hymiö (Turku 26.11.)
Vastaus: Jos nyt vkonloppuna jotain valmistuis....

Lapasissa siis jonkun verran toimitushäiriöitä, mutta luottavaisin mielin olen vielä tämän viikonlopun suhteen. Meen illalla sellaiseen kyläpaikkaan, jonne saa ottaa kutimen mukaan. 

Eilen valmistui kyllä itselle verkkokauluri

Verkkohuivi: silmukoita 40, puikot 4,5, pituus n. 110 cm ja leveys n. 30 cm.
Säät ovat nyt suosineet ulkoneuleiden käyttöä. Tein viime vuonna kivan neuletakin, mutta hihat jäivät liian pitkiksi. Viime viikolla otin takin käsittelyyn: purkasin hihat pyöriöstä, lyhensin n. 3-4 cm pituutta ja neuloin pyöriöt uudelleen. Yksi ilta siinä meni, mutta nyt on takki täydellinen. Kaulankohta vaan vaati vielä lämmikettä. Kokeilin ensin erilaisia palmikkoversiotuubeja, mutta päädyin lopulta tähän Kangas-Aitan verkkomalliin. Olen jo yhden huivin ohjeella tehnyt ja todennut sen käytössä mieluisaksi.

Lanka on Sublime Organic Merino Wool dk, sävy 0114, ehdoton lempivärini tällä hetkellä. Onneksi minulla on tuota lankaa vielä useampi kerä. Lankavarastoni on muuten parhaillaan ennätyssuuri, vaikka jätin Tampereen messutkin väliin. En ole kilomäärää laskenut, mutta lankakaappiin kerät eivät enää sovi. Joten eikun neulomaan...

10 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Onpa kaunis huivi! Lanka ja mallineule ovat kuin luodut toisilleen. Hiukan naurahdin tuolle toimitusvaikeus- asialle, sen kerran kun sain neuloa Timolle hansikkaat, niin ne eivät hänen mukaansa istu! ( Ja niin hirmuinen vaiva kun nähtiin siitä sovitusvaiheessa)

helena kirjoitti...

Näin se vaan on. Miehelle viime talvena lupaamani sormikkaat ovat aina vaan kesken ja kaksi paria lapasia odottaa peukaloita. Huoh! MUTTA, tuubin olen minäkin neulonut ja juu-u, ITSELLENI :)) Käyttömukavuus on hyvä ja nyt haluaisin tehdä sellaisen joka kiempsautetaan kaksi-kolme kertaa kaulan ympäri. Pari pikkujuttua olis kyllä sitä ennen jonossa...

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Mari: kiitos, tuo lanka on niin ihanaa, voisin nyt neuloa pelkästään sitä...Käytössä tosin vähän nyppiintyy, mutta on kevyttä, pehmeää ja lämmintä.

Helena: lapasia vois koukuta enemmänkin, jos joku muu tekis niihin ne peukalot ja päättelis langanpäät....niin pienet jutut, mutta silti joskus ylittää jaksamisen rajan :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva huivi, ja lanka on kyllä taivaallista,jos nyt sellaista voi olla. Olen siitä yhden pipon tehnyt.
Tuo sun kaunis villatakki on varmaan ollut hyvä näillä keleillä.
Mikähän se aina on näin syksyllä kun kaikki ukot vaan kitisee sukkia, lapasia ja pipoja. Justhan mää viime vuonna kudoin niitä reppukaupalla ;)
Ja kun haluais vaan kutoa itelle jotain tosi ihanaa;)
Sain kuitenkin tehtyä "Lyydian lämmittimet", kaulurin, lapaset(toisesta puuttuu SE peukalo) ja pipon itelle. Pojan sukat pitäis saada vielä valmiiksi ennen tiistaita kun mulla leikataan silloin käsi. Sitte ei varmaan vähään aikaan sais tehdä oikeen mitään (mitenkähän siitäkin selviää?)siis siitä leikkuusta selviää varmaan ihan hyvin, mutta ettei voi tehdä mitään. Rupiankohan mää hyppimään seinille :))

Lunta odotellessa
-Nonna-

p.s. pitäisköhän sun harkita isompaa lankakaappia...;)

Marjut kirjoitti...

Kaunis huivi! Minulla on myös yksi tilaus olemassa, mutta neiti ei vaan saa päätettyä lankaa.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hei Nonna, kuulostaa, että teillä villa-asusteet ovat kovassa käytössä. Ja onhan se mukavaa, joka vuosi saada uudet :)
Niin se pakkaa olemaan, että kun "pitää" tehdä jotain, niin huvittais toista. Hyväntekeväisyysneuleisiin on aikaraja ja jo vaan mieleen tulee kaikki ne omat neuleet, jotka haluan tänä talvena tehdä.
Tsemmiä leikkaukseen ja sen jälkeiseen aikaan. Sun pitää keksiä jotain korvaavaa käsillä tekemisen tilalle, sillä se on tosiaan totta, että käsityöt hoitavat myös mieltä. Onneksi lankoja voi aina ihastella ja hiplata.
Hyvä idea tuo suurempi lankakaappi, kumma kun ei tullut itselle mieleen, sillähän ongelma on ratkaistu. Taidan aloittaa sillä, että pyydän miehen kaapista yhden lisähyllyn :)

Marjut: Kiitos, mukaviahan nuo tilaukset ovat ja langalla tosiaan on väliä.

Sipi kirjoitti...

Vai on toimitushäiriöitä :D
Kiva verkkokauluri, sopii täydellisesti tuon takkisi kanssa!

Helmis kirjoitti...

Mulla on kans vähän toimitusvaikeuksia etenkin lapasten suhteen :). Itse asiassa entisvuotisia lapasia pitäisi paikkailla, mutta sepäs vasta kestääkin..

Huivi on tosi kivan näköinen!

Anonyymi kirjoitti...

Saisko tähän ohjetta tuohon verkkomalliin?

Tellu-Tellervo kirjoitti...

VERKKOHUIVIN ohje löytyy Kauhavan Kangas-aitan sivuilta Käsityöohjeet, sieltä valitse käyttötarkoituksen mukaan kohta neuleet.

Ohje tulee varmaan myös hakusanalla Kangas-aitan verkkohuivi.