sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Koukuttuja lapasia

Käsitöiden tekeminen on yleensä rentouttavaa ja mukavaa puuhaa, mutta tänään lapasten valmiiksi saattaminen meni kyllä puurtamisen puolelle, huoh, sillä aamulla vain yhdessä lapasparissa oli peukalot. Päivänvaloon sentään valmistuivat, joten tässä poikkeuksellisesti useampi kuva lapaskasasta :)


Vielä pitää reunoja hyöyrytellä siistimmäksi. 


Turkoosisävyiset vien huomenna Kauhavan Kangas-Aittaan, ehtivät vielä tämän vuoden Hyvänmielen Jouluneuleet-kampanjaan. Täytyy olla tyytyväinen, kun sain neljät lapaset sinne tehtyä.

Lapaset on tehty koukkuamalla, isommissa turkoosessa on lankana Lotte ja Puro ( sävy Aamurusko), miesten lapasissa on sisällä Alpakkaa, joko Siljeä tai Dropsia (kaksinkertaisena). Uusimassa Pellervo-lehdessä on Mailan taidokkaasti koukkuamia lapasmalleja ja uudet mallit löytyvät myös Kangas-Aitan ohjeista.

Koukkuaminen eli tunisialainen virkkaus ei minua vienyt mukanaan, tekniikka on mielestäni hidas ja vaivalloinen. Aamulla sohvannurkassa puurtaessani totesin taas (ties kuinka monen kerran), etten tykkää pienistä neuletöistä... en sukista enkä lapasista, pipot ja huivit jotenkin menettelee. Pojalle jo sanoin, että nämä ovat viimeiset lapaset, jotka pitkään aikaan teen. 

Kun olen saanut jo suunnitellut joululahjat ( pieniä neuleita :o ) pakettiin, neulon kaikkea suurta ja mahtavaa...puseroita, liivejä, takkeja, tunikoita...

7 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Komea kasa lapasia!

helena kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
helena kirjoitti...

Mulla on ihan päinvastainen fiilis tuosta koukkuamisesta ja vaan kahdet lapaset olen tehnyt...MUTTA, molemmista puuttuu ne peukalot -huoh!
Poistin edellisen kommentin kun siinä oli kirjotusvirheitä - pimeässä näpyttelen...

ellu kirjoitti...

Mukava pino lapasia.
Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle!

Tanja kirjoitti...

Ahkerasti olet koukunnut! Minullakin lapasissa heikko kohta on peukaloissa. Sukkien neulominen on mulle paljon helpompaa, kun niissä on vähemmän pääteltäviä lankoja eikä sitä peukaloa.

Marjut kirjoitti...

Hienoja lapasia! Minun kirjoneulelapaseni menivät myös työn puolelle; purinkin ne kolme kertaa.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitokset kaikille kommenteista.
Vähän tihkaisi nuo koukkulapaset, mutta sentään valmistuivat :)