perjantai 6. tammikuuta 2012

Sukkaa pukkaa

Näin voi kai sanoa 4 valmistuneen sukan jälkeen :) Kummitytön sukat sain jouluksi ja nyt kummipojan omat kokoa 43.
 
Edit 7.1: muokkasin tekstiä lyhyemmäksi.
Kummipoika on huumorintajuinen nuori mies, joten uskalsin neuloa hänelle Tikru-sukat. Muistatte varmaan tuon Opalin eläin-sukkalankasarjan. Siitä taitaa olla jo 3-4 vuotta aikaa. Minä ostin omat Tiger-kerät viivellä, kun sattumalta löysin ne Pietarsaaressa olevasta erikoisesta tavarakaupasta, jossa käsityöklubin retkellä pistäydyimme.

Löysän käsialani vuoksi jouduin neulomaan molempien kummilasten sukat 1,5 metallipuikoilla, joten eivät ihan illassa valmistuneet. Metallipuikot ovat normaalia pidemmät, mikä toisaalta auttoi, ettei silmukat niin usein tippuneet puikolta. Silti harmittavan usein jouduin pudonneita silmukoita virkkuukoukulla pelastamaan. 

Ensimmäisen sukan tiimalasikantapään taisin neuloa kolmeen kertaan, loput 3 sujuivat sitten helpommin. Neulon niin harvoin sukkia, ettei rutiinia pääse syntymään. Järkevää olisikin nyt jatkaa sukkalinjalla, kun itsekin ohuita villasukkia tarvitsisin. Käsitöitä tehdään kuitenkin enemmän tunteella kuin järjellä, joten heti tiikerisukkien valmistuttua laitoin puikolle syksyllä ostamaani angoraa.

Langan mukana sai mallilehden Inspired Yarns Autumm/Winter 11/12, josta tekeillä kuvan jakku. Kovasti jännittää, miten tässä käy, kun jakku neulotaan ylhäältä alas enkä ole vielä päässyt sovittamaan. Lisäksi oma neuletiheyteni ei aivan vastaa ohjetta, mutta vaihdoin puikot numeroa pienemmäksi ja teen pienemmän koon. Lanka on upeaa, joten toivotaan, että myös jakku onnistuu. 
 7.1. Jakun aloitus menee uusiksi, joten ei valmistu viikonlopun aikana. 

4 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Ihanat Tikru-sukat! Noissa eläinlangoissa on tosi hyvät värit!
Hieno jakkukin näkyy olevan tulossa. Itse kun aloitan neuleen ylhäältä, siirrän välillä silmukat kahdelle pitkälle pyöröpuikolle niin silloin pystyy neuletta sovittamaankin välillä :)
Hienoja kuvia tuolla edellisessä, Lontoon jouluvalot näyttävät tosi upeilta!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitos Sipi vinkistä, neuloin niin hurmoksissa, että ajattelin mennä tuurilla, vaikka en ole koskaan neulonut mitään puseroa ylhäältä alas. Niin hän siinä sitten kävi, että, kun illalla pääsin kainahoihin asti, niin totesin jakun olevan liian iso. Sille pitäis nyt jotain tehdä...

Marjut kirjoitti...

Hauskat sukat; tuo lanka saa kyllä hyvälle mielelle.

Malli kirjoitti...

Kivat tikrut!
Miltähän jakkusi nyt näyttää?
Näemme lauantaina!?