sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Neulomisnurkkaus


Neuletuolin virkaa toimittaa "tuunattu" konttorituoli. Ostin tuolia 2 kpl useita vuosi sitten (yllätyin, kun ovat vielä myynnissä), mutta eivät olleet toimivia kokonsa ja käsinojien vuoksi (niitä virheostoksia siis :). Toinen tuoli on vielä pakkauksessa ja toisesta poika oli jo sahannut käsinojat poikki. Sain ajatuksen ommella tuolille kangaspäällisen. Kangas piti löytyä varastosta, koska kauppaan ei ehditty. Verhoilukankaita minulla on jonkin verran, kiitos Annalan myyntipäivien, mutta en löytänyt sopivaa. Tuon kankaan laitoin lopulta nurin päin :) Tuolin jalat ja pyörät maalasin spray-maalilla ensin valkoiseksi (ei hyvä) ja toiseen kertaan matta hopealla. Niska- alaselkätyyny on siirrettävissä. Lopuista kankaanpaloista ompelin "säkkituolin" rahiksi, sen koko on 40x40x40.

Yksistään tuoli oli aika karmean näköinen
Eikä asiaa yhtään parantanut, kun mies kertoi hänen ensimmäisessä pakettiautossaan olleen juuri tuollaiset penkit! Voin siis huoletta käyttää tuunaus-sanaa :) Tuolissa on nyt kuitenkin kiva istua: se pyörii ja istuinkorkeutta voi muuttaa. Ja sillä voi siirtyä myös pöydän ääreen. Alkuperäisenä ajatuksena ei ollutkaan panostaa ulkonäköön, vaan käytännöllisyyteen ja meidän tavaravaraston pienentämiseen, joten se toteutui. Projekti tosin laajeni lisätyynyjen ompeluun visuaalisten seikkojen vuoksi.

Joukossa juuri valmistunut neuletyö:

Pehmoisessa neuletyynyssä lankana on Sublimen Merino Wool dk. Neuloin pyörönä, molemmilla puolilla on kolme palmikkoa, sivuissa palmikot kääntyvät joko oikealle tai vasemmalle, keskimmäinen on ns. yhdistelmäkierre: oikealle ja vasemmalle. Malli syntyi tehdessä. Jos olis enemmän neulomisaikaa, niin tekisin kotiin paljon erilaisia palmikkotyynyjä, ne ovat parhaita.

Kuulumisiin Tellu

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kiva nurkkaus! Minulta ei taitaisi neulominen nykyään onnistua ilman käsinojia.

intsu kirjoitti...

Kivan näköinen neulomisnurkkaus sinulla. Tyynyt varsinkin ovat aivan ihania!

Kristiina kirjoitti...

Mukavan oloinen nurkkaus. Tuo säkkituoli on hieno. Mukavampi neuloa, kun saa jalat nostettua ylös.

Tanja kirjoitti...

Onpa ihana neulomisnurkkaus!

Heleena kirjoitti...

Viihtyisä nurkkaus vaikkapa pieneen levähdyshetkeen!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kiitokset kaikille kehuista :)
Tuo tekstityyny ei oikein sanomansa perusteella sovi joukkoon: viittaa ilmeisesti ruokaan(pippuriin):D