sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Alkuvuoden käsitöitä

Muille on kiva tehdä, mutta itsekin tarvitsee välillä jotain kuten uudet tossut:
  Fuksian punaiset kuluivat puhki, joten neuloin vaihteeksi raitaiset.

Lankana Kauhavan Kangas-aitan Unni-villalanka, ihastuin kovasti tuohon sävyyn. Nämä ovat muuten täydelliset töpsykät (työkaverin antama uusi nimi :), mutta raitainen lanka kannattaa neuloa sukkapuikoilla tuossa kärjessä niin pysyy raidat tarkasti raitoina. 

Uudelle myssylle on ollut myös tarvetta:
Myssyn neuloin useamman kerran, eikä se vieläkään ole sellainen josta haaveilin. Lähtökohtana oli puhtaanvalkoinen myssy hopeisilla paljeteilla. Kokeilin erilaisia malleja, mutta ne olivat joko liian hienoja tai muuten vaan eivät miellyttäneet. Lopuksi päätin neuloa yksinkertaisesti vuorotellen oikeaa ja nurjaa kierrosta. Päälaen kavennukset tein oikeilla kierroksilla. En enää muista tarkkoja silmukkamääriä, enkä millä kierroksilla tein kavennukset. Tämän on se ns. "oma malli", jonka poika jo kerkesi nimeämään mushroom-pipoksi :)
Vähän tarkempi kuva. Lankana Novitan Säde ja Bambino, jota varastossa oli valkoisena. Yksi Säde-kerä riittää toisen langan kanssa. 

Lopuksi vielä vilautus tekeillä olevasta mekosta:

Tätä olen ommellut nyt viikonlopun aikana. Malli on mekko nro 7  Suuri Käsityö-lehdestä 4/2012. Töiden jälkeen perjantaina menin paikalliseen Eurokankaaseen ja ostin sieltä ensimmäisen pitsikankaan, joka miellytti. Ruskeaa etsin, mutta ei ollut. Tätä kangasta oli muistaakseni kirkaanpunaisena, viininpunaisena, luonnonvalkoisena ja keväisen vihreänä,  mustakin taisi olla. Tälläinen nopea toiminta on minulle ihan uutta, sillä yleensä ainakin parin kaupan vaihtoehdot pitää käydä katsomassa. Tuo mun mekko on tummansininen, salama vaalentaa. Oli jo hämärää kun pikaisesti kuva napattiin. Mekko ei ole vielä täysin valmis, mutta ajattelin että laitetaan nyt tähän postaukseen, koska muuten taitaa jäädä kuvaamatta.

Ei kommentteja: