keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kahteen kertaan neulottua lankaa...

mutta nyt malli ja lanka kohtaavat:

Austermann Kokon 100% silkki
Jakun ohje löytyy Modasta 2/2007


Tälläisestä rennosta tyylistä tykkään kovasti naisellisten pitsineuleiden lisäksi. Löysä neulejälkenikin sopii parhaiten rentoihin neulemalleihin.

Ohjeen silmukkamäärää jouduin vähentämään ja loppuun asti sai jännittää, miten pääntie toimii ja toimiihan se oikein hyvin. Kaikki kavennukset tehtiin etukappaleiden sivuissa eli etureunat ovat täysin suorat. Hiat ovat juuri oikean mittaiset (niitäkin saan aina jännittää, kun en voi sietää liian pitkiä hihoja :)

Tuo iso hakaneula on yksi kolmesta kiinnityssysteemistä, jotka viime vuonna löysin Lontoon messuilta Loopin pisteestä. Pientä kivaa tarpeellista onkin aina mukavaa käsityömessuilta hankkia. Tänä vuonna aion etsiä mm sisustukseen liittyviä juttuja... ainakin jättisuuren lankakerän ostan, jos niitä vielä tehdään. Viime vuonna keriä oli ainakin Rowanilla.

7 kommenttia:

Susi kirjoitti...

JOKO SE ON VALMIS?!? Voi elämä miten vauhdilla sulta näitä syntyy. Kiva siitä tuli :)

Marjut kirjoitti...

Onpa ihana! Ja tuo hakaneula myös.

helena kirjoitti...

Upea lopputulos ja hienot kuvat! Mitä tarkoittaa kahteen kertaa neulottu lanka tässä tapauksessa? Kierrätettyäkö? Itselleni valmistui juuri eilen jakku, joka on neulottu enimmäkseen kolmeen kertaan...siis koska aina meni jotain vähän pieleen :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Susi: itsestäni aika taas tuntuu pitkältä, sillä edellinen neule valmistui aika tasan kuukausi sitten.

Marjut: kiitos, toisessa hakaneulassa on harmaa puuosa.

Helena: joo huomasin myöhemmin, että otsikko jäi selittämättä. Eli neuloin langasta pari vuotta sitten tavallisen perusvillatakin, mutta siitä tuli jotenkin tönkkö (jäykkä, ei laskeutuva)ja muotoiltujen hihojen kiinnityssaumoista paksut. Purkasin koko takin parin kuukauden päästä valmistumisesta, koska tykkään langasta ja halusin sen joskus käyttöön.
Saman työn neulominen useampaan kertaan on myös tuttua, mutta ei nyt tällä kerralla :9

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihastuttava!

Susi kirjoitti...

No meneehän noissa isommissa töissä aikaa! Ei niitä tehdä viikossa tai kahdessa. Paitsi sillon nuorena kun neuloin yötä myöten, niin sain puseron parissa viikossa valmiiksi ;) Nyt ei enää jaksa nipistää niin paljon yöunista, ikä tekee tehtävänsä...

Tanja kirjoitti...

Onpa yksinkertaisen tyylikäs jakku!