tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kotikissana jälleen ;)

Järjetyksessä toinen Kissojen yö -käsityötapahtuma Lahdessa oli mukava kokemus. Tapahtuma oli pääasiassa alueellinen, mukana toki "kulkukissoja" kauempaakin. Paikkana hotelli Musta Kissa: ravintolasali ja 2 kapinettia, joissa oli erilaisia työpajoja, myyntipisteitä ja vapaita pöytäryhmiä käsitöiden tekemiseen ja seurusteluun. Ilmapiiri oli leppoisa ja inspiroiva. Kaikki oli saatu aikaan talkoovoimin eikä osallistumismaksu ollut.
 Tunnelmia ompelupajasta

Pajan tuotoksia: Annen kässäpusseja, vasemmalla oma harjoituskappale, oikealla tilaustyö Annelta.

                 Mari opetti iskunauhojen ja -nyörien tekoa:


Nauhojen iskeminen on vanha palmikointitekniikka, jossa nauha muodostetaan pujottamalla lankalenkkejä toistensa ohi ja läpi. Harjoittelin nauhan tekoa neljällä ja viidellä lankalenkillä. Kotiharjoittelua vielä vaatii. 

Villalangan tekoa värttinällä, lautanauhojen valmistusta ja haarukkanyörien tekoa oli myös mahdollista kokeilla. Myös ihania lankoja ja neulojan pieniä apuvälineitä oli mahdollisuus ostaa. Myyjien näkökulmasta kävijöitä olisi varmaan voinut olla enemmän. Omat lankaostokseni jäivät tällä kertaa vähäisiksi, mikä toisaalta harmittaa, kun haluaa tukea yrittäjiä ja toisaalta välttää liikaa ostamista. 


Lisää kuvia tapahtumasta löytyy täältä.  Kiitokset järjestäjille ja Mallille mukavasta matkaseurasta. Terveiset blogitutuille, jotka tapasin livenä sekä erityiset kiitokset opetustuokioista Maikkilille, Hintriikalle ja Annelle.

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Olikin mukava tavata:)

Anneli kirjoitti...

Tutun näköisiä kasseja !
Tuo sama Anne käy Korialla neuletapaamisessa :)
Olen ostanut häneltä PALJON lankoja :)

Malli kirjoitti...

Meillä oli oikein mukavaa! Kiitos seurasta ja naurusta! Vaikkei meillä ollutkaan verenkeitintä!
Bloggasin juuri!

Anonyymi kirjoitti...

Kivan kuuloinen reissu on teillä ollut.
Harrastushuoneestasi olet saanut aivan ihanan! Kyllä siellä kelpaa puikkoja heilutella ja ompelukonetta surruuttaa.
Pitkään aikaan en ole kommentoinut, meillä on ollut vähän tietokone ongelmia. Aina olen kuitenkin käynyt kurkkimassa mitä sinulle kuuluu. Nyt tulee toivottavasti asiaan parannusta, ostin nimittäin ihka oman läppärin.
Tosin kyllä sekin tahtoo olla välillä kovin varattu ;)
-Nonna-

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Nonna: kiitos viestistä, kiva kuulla sinusta ja vierailusta, vaikka täällä tulee välillä pitkiä päivitystaukoja. Harrastushuonetta tänään raivasin "kuka siellä on käynyt sekottamassa"....Paksut talvilangat laitoin pois ja keväisiä keriä tilalle, josko inspiraatio niistä iskis tai edes joku kerä juttelis. On sellainen luova tauko :)

Susi kirjoitti...

Voi miten ihana tapahtuma! Nuo kässäkassit on todella fiksun näköisiä :)