tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappuna

 12.5.: lisäsin tekstiin virkkuukoukun tiedot :)

Punaisen neuletakin tikkuaminen on ruvennut pahasti tökkimään...ööö..., kuinka tässä näin kävi? Johtuuko lisääntyneestä kirkkaudesta ulkoilmassa vai jostakin sisäisestä tiedostamattomasta. No oli miten oli, niin takki on nyt laitettu pois silmistä odottamaan myöhempää käsittelyä. Olen aloitellut muita töitä, mutta en niissäkään ole oikein vauhtiin päässyt. Joko lanka on väärää tai malli. Ajatuksissani olen kovasti matkapuvustoa suunnitellut ja joitakin materiaalihankintoja tehnyt. Laitetaan niistä nyt kuva, kun mitään valmista ei ole.


Pikkuruudullista kangasta kesämekkoa varten. Ompelukiinnostus on palannut, kiitos uuden harrastushuoneen :) Taidot ovat kyllä aikaimoisessa ruosteessa, joten ennen kuin uskallan tuon kankaan leikata, pitää tehdä koemekko vanhasta lakanasta :)

Kaikki raitaiset ovat nyt hottia, joten johonkin pitää minunkin raitanauhoja saada ommeltua... laukkuun tai neuleen pääntiehen (minkä neuleen????).

Ja sitä punaista kuitenkin jossakin muodossa:

Ruusulaukun tekeleitä

On se kumma, että vaikka lankaa on kuinka paljon jemmassa, niin usein ei sieltä löydy juuri sitä oikeaa. Paksu punainen on vanhaa Novitan Maxia, mutta se on liian paksua tähän ruusukassiin. Ohuempi on Novitan Marinea ja se taas on väärän punaista...

Ehkä kuitenkin teen Marine-lanka-laukun valmiiksi, sillä tuolla Tulip-koukulla on aivan älyttömän ihanaa virkata :) Ylättävää myös, kuinka hyödyllisiä kaikki pienet neulojan apulaiset kuten nuo lukolliset silmukkamerkit ovat käytössä.
Jotain uutta matkataminetta olisi kiva saada valmiiksi asti, sillä lähdemme n. parin viikon päästä reissuun. Olen useana keväänä haaveillut pääsystä Chelsean puutarhanäyttelyyn ja nyt on sinne liput hankittuna. Käydään myös Pariisissa, joten sinne mukaan jotain romanttista vaatetta tai asustetta, eikös :) Todennäköisesti päivitän tätä blogia seuraavan kerran vasta kesäkuun alussa, joten kaikille teille mukavaa kevään jatkoa ja kesän odotusta!
Tellu <3

4 kommenttia:

helena kirjoitti...

Just aioin kysyä, että onko tuollainen koukku hyvä vai ei, mutta siellähän se vastaus tekstissä jo olikin :) Iloista loppukevättä!

Kristiina kirjoitti...

Meillähän käy suunnitelmat yksiin. Matkagarderooppiin uutta ja kohdekin sama, Pariisi. Ja lähtö n. parin viikon päästä : )

Marjut kirjoitti...

Mukavaa kevättä ja oikein mukavaa matkaa!

Marjut kirjoitti...

Varmaan nypyt on nopeampi tehdä neulomalla, mutta pellava oli jotenkin niin kovaa, että tukeva virkkuukoukku tuntui käteen paremmalta. Pellavasta en ole vielä rättiä kokeillut, kun kokeilulangoista tulikin huivi:)