sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Välipäivä-neulomuksia

Taisi olla Tapaninpäivän ilta, kun aloittelin neulomaan koetilkkuja pojan huiviin. Langaksi valikoitui Novitan Alpaca (sävy nutria ) kaksinkertaisena, jota ostin Tampereen messuilta yhden satsin (4 kerää kympillä). Neulekuvioksi valikoitui taas korinpohjaneule erilaisten kokeilujen jälkeen, se vaan mun silmään näyttää kaikkein miehisemmältä.

Melko pian oli selvää, ettei langat (4 + 1 kerää) riitä 30 cm leveään ja n. 170 cm pitkään "tuubihuiviin" vaikka neuloin 6 puikoilla. Olen etsinyt lisää tuota lankaa lähikaupoista jo ennen Joulua ja jatkoin välipäivinä Vaasan suunnasta, mutta "ei oota" vaan oli tarjolla. Novitan nettikaupassa sitä onneksi näytti vielä olevan, joten perjantaina naputtelin tilauksen. Saa nähdä, miten kauan kestää, en ole koskaan aikaisemmin Novitalta mitään tilannut. 
Mukaan valmistuivat sentään nämä "neulakinnastekniikalla" virkatut aidot pässinpökkimä-lapaset :) Kuva on huono, mutta täältä löytyy ohje (vinkki Sipin blogista). Minä tosin ehdin virkata nuo lapaset oman muistin mukaan, tuota tekniikkaa harjoittelimme ensimmäisen kerran Annelin opastuksella Mustien kissojen yössä Lahdessa 3/12 ( terveisiä vaan kaikille siellä mukana olleille). Nämä kintaat valmistuvat nopeasti ja "istuvat" käteen paremmin kuin esim. tunisialaisella virkkauksella tehdyt lapaset. Ulkonäöstä se verran, että mun mielestä tuollainen aito villalanka sopii noihin lapasiin kaikkein parhaiten. Jatkan pienillä töillä, ne kun saa päivässä parissa valmiiksi ja nyt jos koskaan on tarvetta erilaisille lämpöisille asusteille.

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kivat lapaset! Oikein mukavaa uutta vuotta 2013!

Erja kirjoitti...

Hienot naulakintaat ja edellisesssä kirjoituksessasi katselin hienoja koukuttuja käsineitä. Hyvää uutta Vuotta!

Erja kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Erja kirjoitti...

Neulakintaat!!! tarkoitin tietty:)

seijap kirjoitti...

Ihanat neulakintaat, voi kunpa minäkin osaisin. Ovat olleet jo opeteltavien asioiden listalla kauan.

Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta sinulle.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Marjut: kiitos ja oikein hyvää uutta vuotta sinullekin!
Hei Erja, tykkään tehdä enemmän lapasia kuin sukkia :) Hyvät Uuden vuoden toivotukset myös Sinulle
Seijap: aivan varmasti osaat, minulla ensimmäinen pari oli tekeillä 9 kk :) Hyvää neulevuotta 2013 ja kaikkea hyvää sinullekin!